De opkomst van Low Code:

Het veld van de informatietechnologie is voortdurend in evolutie, en bij CareerValue blijven we ons aanpassen om voorop te blijven lopen in de dynamische veranderingen van de sector. Onlangs hebben we een aanzienlijke toename van de vraag naar low-code ontwikkelaars in Nederland waargenomen. Tegelijkertijd zien we een stijgende interesse van onze kandidaten in deze technologie. Maar wat betekent dit precies? En waarom is er zo’n groeiende interesse in low-code ontwikkeling?

Wat is Low Code?

Low code is een benadering van softwareontwikkeling die het mogelijk maakt om applicaties te ontwerpen en te ontwikkelen met minimale handmatige codering. Door middel van grafische gebruikersinterfaces en configuratietools kunnen ontwikkelaars applicaties bouwen met behulp van voorgedefinieerde, herbruikbare bouwstenen. Low-code platforms stellen ontwikkelaars in staat zich te concentreren op het oplossen van bedrijfsproblemen in plaats van het schrijven van uitgebreide code.

Waarom Low Code?

De belangrijkste aantrekkingskracht van low-code ontwikkeling is efficiëntie. Organisaties kunnen software sneller en met minder inspanning ontwikkelen. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijker om bij te blijven met de voortdurend veranderende technologische trends en verwachtingen van klanten.Bovendien stelt low-code niet-technische medewerkers in staat om hun ideeën om te zetten in werkende software. Dit bevordert innovatie binnen de organisatie en verbetert de samenwerking tussen technische en niet-technische teams.

Low Code in Nederland: Een groeiende trend

Uit onze interne data blijkt dat het aantal vacatures voor low-code ontwikkelaars in Nederland gestaag toeneemt. Dit weerspiegelt de wereldwijde trend waarbij bedrijven in toenemende mate kiezen voor low-code oplossingen om hun digitale transformatie te versnellen.Daarnaast merken we bij CareerValue dat steeds meer van onze kandidaten interesse tonen in low-code ontwikkeling. Dit wijst erop dat IT-professionals de waarde en het potentieel van deze technologie inzien.

De toekomst van Low Code

Gezien de voordelen van low-code ontwikkeling en de toenemende vraag in de industrie, is het waarschijnlijk dat de populariteit van low-code zal blijven groeien. Bedrijven die deze technologie omarmen, kunnen profiteren van snellere ontwikkelingstijden, hogere productiviteit en grotere innovatie.Bovendien zullen low-code ontwikkelaars steeds waardevoller worden op de arbeidsmarkt. Voor degenen die een carrière in de IT overwegen of hun vaardigheden willen uitbreiden, is low-code een veelbelovend gebied om te verkennen.Bij CareerValue zijn we er trots op dat we de trends in de IT-sector op de voet volgen.