Missie voor IT werkzoekenden

IT Kandidaten die een nieuwe functie of project zoeken on demand voorzien van 3 volwaardig passende opties op de gebieden reisafstand, salaris/uurtarief, werkinhoud, technische wensen en balans tussen werk en privé, op een Integere en sympathieke werkwijze en met goede begeleiding.

Visie voor IT werkzoekenden

Kandidaten komen terug bij ons, en bevelen CareerValue aan, omdat wij ze voorzien van de beste opties in de markt en omdat wij de (urgente) behoefte van de bedrijven kennen en de kandidaten daarin goed voorbereid begeleiden.
Zie ook onze kernwaarden (link)

2000

Al meer dan … kandidaten gingen u voor

Wat doen wij?

Wij zijn een werving en selectie organisatie gespecialiseerd in ICT vacatures. Wij bieden je snel hoogwaardige, matchende interviews bij diverse professionele werkgevers. Ook vragen onze opdrachtgevers ons regelmatig om hen van de juiste specialisten te voorzien voor tijdelijke inhuur. Hier zoeken wij de juiste freelancers bij.
 • Wij ontzorgen werkzoekende IT-professionals bij de zoektocht naar een nieuwe baan in de IT op een persoonlijke wijze!
 • Wij bieden exacte matches die aansluiten bij alles wat je aangeeft.
 • Bij voorbaat een grote kans van slagen dus en zo min mogelijk verrassingen achteraf.
 • Vast dienstverband, rechtstreeks bij onze opdrachtgever in dienst, is het doel.

Wanneer zijn wij van toegevoegde waarde voor je zoektocht naar een nieuwe baan in de IT?

Veel IT vacatures op de website van bedrijven zijn niet actueel, hebben de verkeerde naam, zijn onvolledig, niet correct, niet urgent en vaak worden pré’s en eisen verward. Ook adverteren werkgevers vaak op vacatureboards en op LinkedIN maar het aanbod is meestal onvolledig en de meeste vacatures zijn online simpelweg niet vindbaar.

Bovendien staan daadwerkelijke vacatures regelmatig helemaal (nog) niet online. Veel serieuze professionele werkgevers werken uitsluitend met bureaus zoals wij omdat dit nou eenmaal sneller gaat en gemakkelijker voor ze is.

Wij bieden meer aanbod van het gene waar je naar zoekt, bij partijen waar je wensen omtrent arbeid haalbaar zijn (anders vindt het niet plaats). En jij hoeft ons enkel eerlijk te informeren wat je zoekt, te informeren over al je randvoorwaarden, wanneer je op gesprek kan, wat je ambities zijn en vervolgens krijg je de kans je te gaan bewijzen.

Ben je programmeur,BI specialist, Database specialist, Informatie analist, Tester, Data-analist of Systeembeheerder? Ben je serieus met je vak bezig? En zoek je een nieuwe baan in de IT?

Benieuwd welke opties wij kunnen bieden? Neem dan nu contact op met jobs@careervalue.nl en krijg snel een reactie.

Wat is je marktwaarde?

Wij bij CareerValue kunnen je waarschijnlijk wel een richtlijn geven op basis van je CV en je uitleg daarbij, wat bedrijven je op het gebied van salaris ongeveer waard zouden kunnen vinden per maand. Een indicatie van wat je zult kunnen verwachten kan redelijk accuraat gesteld worden. Voor software developers, BI specialisten, database specialisten, starters op de arbeidsmarkt hebben we daar een redelijk duidelijk beeld van.

Verschil

Vergeet niet dat dit van bedrijf tot bedrijf kan verschillen. Sommige bedrijven werken met schalen en wijken daar niet vanaf. Sommigen doen wat nodig is, sommigen betalen minder dan ‘de markt’ en sommigen structureel meer. Daarnaast hangt het ook van de urgentie af. Is een bedrijf al heel lang op zoek en kunnen ze de juiste personen niet vinden? Dan zullen ze waarschijnlijk bereid zijn een hoger salaris te betalen. Ook is het van belang hoe het salaris van de nieuwkomer zich verhoudt ten opzichte van de huidige bezetting.

Ontwikkelingen in de markt

IT’ers ontwikkelen zich als het goed is voortdurend. De IT markt veranderd snel. Nieuwe technieken volgen elkaar in hoog tempo op.

 • Blijft iemand wel bij?
 • Is het altijd positief?
 • Word je altijd meer waard?

Helaas is dat niet altijd het geval. Soms zijn er mensen die werken/gewerkt hebben bij banken, verzekeraars of bepaalde overheidsinstellingen met verwachtingen die niet ‘marktconform’ zijn. Deze mensen zijn gewend 36 uur fulltime te mogen noemen, inclusief 13de maand en een uitstekende pensioenregeling. Dat biedt ‘de markt’ lang niet altijd.

Wij geven je graag aan hoe wij je marktwaarde inschatten.

Wat zijn wij niet?

Wij zijn geen re-integratie bureau. Wij zijn ook geen ICT uitzendbureau.

Waar zou ik kunnen werken?

Vanzelfsprekend is dat voor iedereen verschillend. Het is afhankelijk van heel veel factoren, zoals welke functies er beschikbaar zijn.
Maar belangrijker nog; welke functies zijn er beschikbaar voor mij?

Passende functie

Een nieuwe functie is soms net als het vinden van een nieuwe partner, het moet goed passen. IT Werving en Selectie gaat veel verder dan ‘of iemand iets kan’ combineren met ‘wie dat zoekt’. Werkgevers willen niet alleen dat iemand iets kan, maar het liefst ook dat de sfeer, communicatie en het werkethos op kantoor verbeteren. Neemt iemand positiviteit mee? En heeft iemand zin om zich voor het bedrijf in te spannen?

Anderzijds zijn er ook veel belangrijke zaken voor werknemers die een grote rol spelen. Reisafstand en waardering zijn voor veel IT-ers de belangrijkste reden tot zoeken. Voel ik me gewaardeerd in mijn werk? Maak ik dingen waar ik trots op ben? Heb ik de zorg voor kinderen? Liever parttime? Is het wel ‘verstandig’ voor mijn IT carrière? Eerdere ervaringen van mensen zijn daarbij een belangrijk referentiekader.

Voor het vinden van een nieuwe functie zijn de volgende zaken van primair belang;
– Waar woon je?
– Met welke technologieën heb je ervaring?
– Wie ben je?
– Wat voor zaken zoek je allemaal in je nieuwe baan?
De functies moeten sowieso wel beschikbaar zijn natuurlijk. Gelukkig is ons netwerk aanzienlijk uitgebreider dan de meeste mensen denken. Zeer regelmatig zelfs zijn er functies beschikbaar, niet zelden op fietsafstand, waar we werkzoekenden zeer blij mee maken.

Opdrachtgevers door heel Nederland

Wij werken landelijk voor bedrijven en kandidaten overal door Nederland. Onze opdrachtgevers zijn professionele bedrijven, variërend van start-up, tot MKB tot multinational en/of beursgenoteerd.

Het ene bedrijf is het andere niet. Is er bij het ene bedrijf geen persoonlijke klik? Bij het volgende bedrijf kan de klik juist super zijn. Wij kennen onze opdrachtgevers, de cultuur en wij weten waar ze op letten en waar ze enthousiast van worden, en wij bereiden je daar op voor.

Persoonlijke wensen

Ook de motivatie van de werkzoekende verschilt enorm. Waar sommigen door techniek gedreven worden zijn anderen juist op zoek naar meer kwaliteit van het privéleven, minder reizen, meer salaris, meer of complexere techniek of juist willen leidinggeven.

Woon je in Rotterdam, Winterswijk, Arnhem, Hoofddorp, Utrecht, Eindhoven, Sliedrecht, Assen of elders?
Wij gaan graag voor je aan de slag om de juiste functies te vinden die aansluiten bij de persoonlijke wensen.

Indien de gewenste functies niet beschikbaar zijn dan laten we dat z.s.m. weten, soms is dat al direct. De gehele dag door staan wij in contact met werkgevers die vaste medewerkers zoeken of soms op zoek zijn naar het inhuren van tijdelijke capaciteit, bijvoorbeeld middels freelancers. Waarschijnlijk hebben wij ook mooie functies bij jou in de buurt!

Stuur ons je CV. Wij gaan graag voor je aan de slag.

Zelf zoeken

De ervaring leert dat wanneer iemand zelf gaat zoeken naar een nieuwe functie, de zoektocht, het online surfen en de brieven schrijven, een zeer tijdrovende bezigheid is. De ervaring leert ook dat het gevonden aanbod vaak onvolledig is. Veel functies staan (nog) niet online of zijn simpelweg niet te vinden. Veel mensen beschikken wel over een netwerk, maar vaak niet over een netwerk dat aansluit bij zijn of haar persoonlijke wensen. Vacatureteksten zijn vaak niet meer dan een richtlijn van wat er ‘ongeveer’ gezocht wordt.

Zoeken via CareerValue

De ervaring van veel sollicitanten is dat ‘via CareerValue’ op gesprek gaan bij opdrachtgevers vaak leidt tot een veel hogere kwaliteit van interviews. Vooraf zijn immers al de wensen van beide partijen bekend. Gesprekken gaan alleen door wanneer de salarisindicatie haalbaar is, eventueel 32 uur werken mogelijk is, duidelijk is of een leaseauto overgenomen kan worden etc. Daarnaast bereiden wij mensen voor inzake de functie-inhoud:

 • Zoekt het bedrijf eigenlijk meer een lead?
 • Echt een technisch persoon of juist iemand die meer functioneel bezig zal zijn.
 • Met hoeveel collega’s kom je te werken?
 • Wat gebeurt er na je traineeship?
 • Hoe ziet het inwerktraject er uit?
 • Waarom zijn eerdere sollicitanten afgewezen?
 • Wat voor arbeidscontract zal ik ontvangen na de sollicitaties?
 • Aan welke projecten wordt momenteel gewerkt?
 • Is er eigenlijk wel veel vraag naar Front-end development?
 • Wat zijn mijn kansen als ik later ooit toch weer een andere functie zou willen accepteren?
 • Is deze rol wel verstandig voor mijn carrière?

Bij zelf zoeken vraagt men zich achteraf (soms ook in geval van succes) vaak af of er geen andere functies zouden zijn geweest die misschien nog wel dichterbij, passender of misschien leuker zouden zijn geweest. Je wilt toch gewoon snel de juiste opties?

Meestal gaat het snel en soms duurt het wat langer. Maar voor mensen die echt een passie voor de IT hebben, in combinatie met een eerlijke open houding, reële salariswensen en enthousiasme… lukt het meestal wel om een mooie, nieuwe en passende functie te vinden.

De redenen dat iemand solliciteert variëren sterk. Soms is de nieuwe functie wenselijk, soms noodzakelijk, soms allebei. Meer dan 500 kandidaten zijn inmiddels door de werving en selectie diensten van CareerValue succesvol voorzien van een passende functie.

We gaan graag voor je aan de slag!