Bezoek Datacenter BIT

Afgelopen week bezochten wij met een deel van ons team het datacenter van BIT in Ede.

Na het ontvangst op het prachtige kantoor stond ons een uitgebreide rondleiding door het pand te wachten. Alles werd ons haarfijn uitgelegd door de enthousiaste medewerkers van BIT. Van uitleg over ‘Virtual Private Server’ en ‘Dedicated Server’ tot de beveiliging en veiligheid van alle servers.

Aan het eind van de middag vertrokken wij weer met een heleboel nieuwe kennis richting Arnhem.

BIT bedankt!

Wat is een datacenter?

Een datacenter bewaart computersystemen en opslagsystemen. Organisaties kunnen data opslaan op de servers van het datacenter in een veilige omgeving. Datacenters maken de digitale economie mogelijk. Alles wat online gebeurt komt van een datacenter. Vanwege het grote belang van alle data die er wordt opgeslagen hebben datacenters naast firewalls ook vele fysieke maatregelen zoals veiligheidsvoorzieningen, brandbestrijdings installaties, en back-up power installaties.