software testing

Er wordt wel eens gedacht dat software testing een wat ‘minder aantrekkelijk’ en ‘minder belangrijk’ beroep is binnen de ICT branche. Maar wat vaak gemist wordt is dat het eigenlijk best een veeleisend en uitdagend beroep is. Een software tester moet over meerdere skills beschikken en testers hebben een grote bijdrage aan de snelle veranderingen in de ICT. Uiteindelijk zorgen ze ervoor dat software ontwikkelaars effectiever én beter worden!

Cultuurverandering ICT

In een wereld waar alles steeds sneller en geautomatiseerder gaat, wordt er ook verwacht dat software ontwikkeling meegaat in dit tempo. Deze steeds snellere ontwikkelingen in de ICT maken het werk van een tester uitdagender dan ooit. Software testing wordt steeds serieuzer genomen en maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om sneller een verbeterd product neer te zetten.

Door middel van software testing slagen organisaties erin om binnen korte tijd diensten aan te bieden. Ze kunnen sneller inspelen op hypes en nieuwe ontwikkelingen in de markt. Een software tester is dus een belangrijke schakel binnen ontwikkel teams.

Software testing; de verbindende factor

Software testing is een term die steeds groter wordt in de ICT branche. Zoals zojuist genoemd is software tester best een veeleisend beroep. Een tester is eigenlijk een verbinding tussen gebruiker en ontwikkelaar. Waar een ontwikkelaar soms niet de juiste kijk op de gebruiker heeft, heeft een tester dat wel. De tester is kritisch in zijn zoektocht naar of een programma echt werkt en doet wat het moet doen.

Een voorbeeld is dat er sneller geschakeld kan worden bij bijvoorbeeld storingen in apps. Gebruikers melden de storing en de software tester kan op basis van deze informatie opzoek naar bugs waardoor de storing snel verholpen kan worden.

Aan de slag als Software Tester

Ben je opzoek naar Software testing vacatures? Ben je benieuwd waar je over het algemeen aan moet voldoen als tester? Of over welke certificaten het handig is om te beschikken? Neem contact met ons op voor meer informatie hierover, of bekijk direct de openstaande vacatures!