ZZP’er in de IT sector

De Nederlandse IT sector wordt alsmaar groter, de bestedingen aan ICT nemen toe binnen organisaties. Hierdoor ontstaat er vanzelfsprekend een groei in het aantal vacatures. Naast de groei in vacatures voor vaste banen, is er ook een stijging in het aantal freelance opdrachten in de IT. Dit komt mede door het economisch herstel en dat is positief voor de ZZP’er. Bedrijven durven weer meer te investeren en tijdelijk talent in te huren.

Vraag en aanbod

Naast het aanbod aan tijdelijke opdrachten, groeit ook de vraag naar tijdelijke IT opdrachten. Steeds meer IT’ers besluiten om ZZP’er te worden. Dit blijkt uit cijfers van ZP facts. Steeds meer jongeren besluiten vanuit school om de touwtjes zelf in handen te nemen. Deze “young professionals” kiezen er steeds vaker voor om niet bij een bedrijf  in dienst te treden, maar om verschillende ervaringen op te doen middels verschillende projecten. Bedrijven huren deze freelancers juist in om hun specialisatie.

Verwachtingen voor ZZP’erit opdrachten

IT contracts zocht uit wat de verwachtingen voor ZZP’ers zijn. Volgens hen zijn inhurende partijen over het algemeen positief over het aantal opdrachten. De freelance opdrachten die wij beschikbaar hebben zijn bovenaan dit artikel te bekijken.

Heb je vragen over de beschikbare freelance opdrachten? Neem dan contact op met cis@careervalue.nl

Bron: Computable.nl