Je komt hier om je eigen markt op te bouwen

Dat is een deel van Nederland waarin jij ‘bedrijven met een bepaald soort IT vacatures’ tot klant zult gaan maken.

 • Hoe meer bedrijven jij tot klant maakt hoe meer opties jij je eigen kandidaten kunt bieden.
 • Hoe meer opties jij een kandidaat kunt bieden… des te groter de kans dat de kandidaat door jou zijn nieuwe baan zal accepteren.
 • Hoe specifieker jij de wensen van de kandidaat kent…. des te groter de kans dat je exact zult kunnen voldoen aan zijn wensen.

Het opbouwen van je markt doe je door koude acquisitie en door klanten een akkoord te laten tekenen op onze leveringsvoorwaarden ‘NoCure NoPay’. Eén voor één worden bedrijven klant en kun je steeds meer bedrijven bedienen. Daarnaast moet je natuurlijk alle vacatures die online staan op jouw specialisme vinden en in ons systeem invoeren. Jij moet weten wat er speelt in jouw markt. Dit omdat jij echt dé specialist zult worden in Nederland. Een kandidaat die in jouw regio woont vertelt jou zijn wensen en jij voorziet hem exact van wat hij zoekt. Als de kandidaat iets wilt wat jij nog niet hebt dan ga je dat toch voor hem vinden/mogelijk maken.

Je komt hier om ‘naast het vinden van klanten’ ook de daarbij passende kandidaten te vinden en de match te realiseren

De basis is dat een bedrijf klant is. Er is nu nog geen geld verdient. Dat gebeurt pas als jij de kandidaat er bij vindt. We werken niet exclusief dus de klant mag ook andere kandidaten via andere bureaus of via zichzelf aannemen. Jij gaat de job kwalificeren. Jij gaat alles te weten komen wat er te weten valt. Jij gaat telefonisch de vacature fileren.

 • Wat zoeken ze exact?
 • Wat is de reden achter de vacature?
 • Wat gebeurt er als de persoon niet gevonden wordt?
 • Wat wordt de rol van deze kandidaat in het team?
 • Waarom is deze vacature urgent?
 • Waarom is het bedrijf eigenlijk bereid om ‘te betalen’ voor de invulling van deze vacature?
 • Waarom zoekt jouw kandidaat precies een nieuwe baan? Wat hoopt hij te vinden in die nieuwe baan?
 • Hoe ver liggen de wensen van de kandidaat en de klant qua salaris uit elkaar?

De bedoeling is dat jij ons gaat vertellen waar de gevaren in het proces zitten? Waarom wordt het geen deal? Jij gaat ons vertellen wat de gevaren in het proces zijn en wij gaan jou helpen alle beren van de weg te halen.

Jij komt hier om alles zelfstandig (en op hoog niveau) te gaan doen

Gaan we je dan niet helpen? Jawel hoor.. heel veel zelfs. Jij moet alleen alles doen. Wij adviseren slechts en wij gaan jou het vak leren. Jij gaat iedereen alles.. nadrukkelijk ALLES vragen wat jij nodig hebt om ‘gevaren in het proces te kunnen vinden’. En als je de gevaren gevonden hebt.. dan ga jij ze zelf oplossen. Vanzelfsprekend weer met onze raad en advies.

Ook de moeilijke gesprekken ga jij zelf voeren met zowel klanten als kandidaten. Mensen bemiddelen is leuk. En klanten helpen ook. Maar voor hen allebei is het echt van groot belang dat ‘de nieuwe baan’ of in het geval van het bedrijf ‘de nieuwe medewerker’ voldoet aan de wensen. Het is een verantwoordelijke taak die van IT Recruiter en mensen verwachten wat van je.

Je komt hier om in teamverband te werken

Jouw teamleden doen hetzelfde als jij. Zij zorgen ook goed voor ‘hun eigen markt’. Een aantal van de klanten hebben zowel vacatures voor je collega’s als voor jou, daar zijn de markten overlappend. Jouw collega’s halen als bijvangst ook vacatures voor jou binnen en andersom zal dat ook zo zijn.  Daarnaast is er zeer veel kennisdeling en delen we alle ervaringen zodat jij snel beter wordt. Je zorgt samen met je collega’s voor een blije klant.

Arbeidsvoorwaarden Recruitment Consultant

Een Recruitment consultant is bij CareerValue een 360° consultant. Je bouwt je eigen klanten op en beheert ze. Daarnaast vind je daarbij je eigen kandidaten en plaatst ze.

Bij aanvang ontvang je een basissalaris en gaan wij je het mooie vak van het zijn van een trotse 360° consultant leren. Wij zullen je echt goed maken. Je zal bovenop je basissalaris hoge commissies ontvangen over je succesvolle bemiddelingen van ongeveer € 750,- per succesvol bemiddelde kandidaat. De klant betaalt ons. De kandidaat betaalt ons niet. Voor hem/haar is deze service volledig gratis.

Hoe meer succesvolle bemiddelingen je doet en hoe meer kandidaten jij een nieuwe stap in hun carrière daadwerkelijk laat zetten, hoe hoger de bonus per kandidaat zal worden (meer dan € 1000,- per kandidaat kan ook). Het is topsport om dat meerdere keren per maand (bijvoorbeeld meer dan 5 keer per maand) te kunnen en daar kom jij voor. Vergis je niet! Dat is echt niet makkelijk en gaat veel van je vragen.

Deze zaken komen bovenop de standaard pensioenregeling en de standaard jaarlijkse internationale trips ‘all over the world’ wanneer we als bedrijf doelstellingen halen.

Nadat jij je bewezen hebt gaat er een wereld open. Mensen die zich bij CareerValue intern bewezen hebben (positief aanwezig, zeer goed aantal bemiddelingen, goede omzetten, blije kandidaten en klanten) en dus voor CareerValue van grote toegevoegde waarde zijn worden in de watten gelegd middels mogelijkheden tot thuiswerken, zeer grote flexibiliteit m.b.t. persoonlijk maatwerk, in het buitenland werken, hogere commissies en soms een auto van de zaak. Daarnaast zijn wij zeer flexibel qua vrij nemen en gaan meerdere consultants op lange internationale reizen.

Als het je lukt om je hier intern te bewijzen heb je een geweldige job, veel flexibiliteit en een uitstekend loon.

Je komt hier voor CareerValue of CareerValue Interim Solutions (CIS)

Recruitment consultant:
Wij zoeken voor alle drie de bedrijven 360° Recruitment consultants.

 • Bij CareerValue gaat het om IT kandidaten. Het gaat om W&S, vaste banen. Die kandidaten gaan rechtstreeks bij de klant in dienst (Werving en Selectie).
 • Bij CIS gaat het om inhuur, opdrachten van tijdelijke aard en detavast. Een opdrachtgever wilt geen mensen in dienst maar een moeilijke opdracht uitgevoerd hebben door kundige kandidaten met vrij zware uurtarieven.
 • Bij CareerValue Bouw en Techniek gaat het om zowel W&S, maar ook uitzenden en ook inhuur.

Accountmanager:
Wij staan ook open voor goede accountmanagers (50% bij klanten en 50% recruitment). Dat is een functie waarbij een auto van de zaak vanzelfsprekend is. Echter… van deze mensen verwachten wij dat ze echt dat wat extra’s aan de organisatie komen toevoegen.

Resourcer:
Daarnaast zoeken we resourcers. Resourcers zijn lichter dan 360° Recruitment consultants. Hun focus ligt op het vinden van de juiste kandidaten bij alreeds bestaande aanvragen van opdrachtgevers. Het salaris is lager en de commissies zijn lager en de verantwoordelijk zijn beperkter.

Jij komt hier om ons te overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor deze functie

Wij willen dat jij weet waarvoor je komt. Wil je deze functie niet? Dan even goede vrienden. Jij moet ons overtuigen dat jij dé persoon bent voor deze job. Als je ons niet kunt overtuigen gaat dat je ook niet lukken bij klanten en kandidaten. Jij zult in de praktijk zeer vaak uit moeten leggen aan kandidaten waarom de functie waarop jij ze voorstelt goed past. Andersom ook. We betalen goed maar verwachten ook veel.

Jij dient ons te overtuigen dat je:

 • een leuke persoon bent in de omgang;
 • commercieel bent, drive hebt en hard werken geen probleem vindt;
 • creatief bent in advertenties en goed de Nederlandse taal beheerst;
 • kunt multi-tasken, positief bent een succes van deze uitdaging zult maken.

Overtuig je ons niet in een gesprek? Dan houdt het op. Wij zijn niet van plan concessies te doen.

Succes en tot in ons gesprek